=

Gratis offertes vergelijken

=

Specialistisch advies

=

Bespaar met verduurzamen

=

Binnen 24 u je offerte in huis

Bodemisolatie

// Last van vochtproblemen in uw woning?

Voordelen van bodemisolatie

Kruipruimte isolatie is een typisch Nederlandse manier van isoleren. Wanneer een kruipruimte erg nat is dan kan het vocht door de vloer de woning intrekken. Met bodemisolatie wordt het vocht uit de woning geweerd en het leefklimaat verbetert. Misschien staat er in de kruipruimte onder uw woning regelmatig een laagje water. Dan is het tijd voor kruipruimte of terwijl bodemisolatie. Een vochtige kruipruimte heeft namelijk meerdere vervelende nadelen.

Besparing en rendement van bodemisolatie

Door de kruipruimte te isoleren wordt het comfort in uw woning aanzienlijk verbeterd waardoor u er per direct profijt van heeft. Vooral in de winter zal er in een geïsoleerd huis aanzienlijk minder warmte worden verspild waardoor uw huis een stuk zuiniger is. Met goede isolatie beperkt u de warmteverlies tot een minimum en verhoogt u tevens de energiezuinigheid, en daarmee het energielabel van uw woning. Dit is van directe invloed op uw woningwaarde.

Het isoleren van de vloer is een relatief kleine ingreep en kan binnen een dag gerealiseerd worden. Bodemisolatie is een budgetvriendelijke isolatiemethode. Door de snelle uitvoering is bodemisolatie in de kruipruimte betrekkelijk goedkoop. Naast de beperkte arbeidskosten zijn de gebruikte materialen ook budgetvriendelijk én duurzaam.

// Voordelig isoleren

Kosten bodemisolatie

De kruipruimte-isolatie kosten per m² zijn indicatief. De prijs voor het isoleren van de kruipruimte is namelijk afhankelijk van bijvoorbeeld de bereikbaarheid, de laagdikte, het oppervlak en de materiaalkeuze.

// Wil je de koude, vochtige bodem isoleren van je kruipruimte?

Materialen voor bodemisolatie

Het is belangrijk om een vochtbestendig en ook brandveilig isolatiemateriaal te gebruiken. Een isolatiespecialist kiest doorgaans voor isolatieparels, isodekens, isolatiechips of schelpen-isolatie. We zetten deze materialen kort op een rij:

HR++ isolatieparels

HR++ isolatieparels zijn EPS (piepschuim) korrels die wij in een gelijkmatige laag – los – op de bodem van de kruipruimte aanbrengen. De parels zijn herkenbaar aan de grijze kleur. De grijze kleur wordt veroorzaakt door de toevoeging van grafiet.

Het grafiet zorgt voor reflectie, waardoor de parels nog beter isoleren. Daardoor is er minder energie nodig en verbetert het leefklimaat in huis. De HR++ isolatieparels passen wij veel toe bij lage kruipruimtes en vochtproblemen.

De voordelen van HR++ isolatieparels

Zeer geschikt voor krappe kruipruimtes

Vochtwerend

Bij een hoge grondwaterstand blijven de isolatieparels op de bodem drijven

Isolatieparels zijn licht van gewicht

hr++ isolatieparels
isolatiedeken

Isodekens

Voor het isoleren van uw kruipruimte zijn eventueel ook Isodekens geschikt. Isodekens zijn gemaakt van milieuvriendelijke kunststoffolie. Dit goedwerkende isolatiemateriaal voorkomt vochtproblemen. Al bestaande vochtproblemen worden met Isodeken verholpen.

Deze vorm van isolatie brengt lage investeringskosten met zich mee, zorgt voor goede isolatie en een besparing op uw energiekosten. Isodekens zijn een soort matrassen die u op de bodem van de kruipruimte legt en rechtop tegen de buitenfunderingsmuren aanzet.

De voordelen van isodekens

Hoge isolatiewaarde

Besparing op energiekosten

Milieuvriendelijk

Voorkomt vochtproblemen

Isolatiechips

Isolatiechips zijn vochtbestendige vlokken polystyreen (piepschuim) waarmee je optimaal een vochtige en koude bodem isoleert in je kruipruimte. Ze zijn goedkoop en door hun licht gewicht makkelijk om aan te brengen. Isolatiechips bestaat uit gerecycleerd polystyreen en voor 99% uit lucht. Isolatiechips houden vochtige lucht tegen, waardoor de condens op de bodem blijft.

Hierdoor wordt de lucht boven de isolatiechips droger en warmer waardoor de vloer in je woning niet meer zo snel afkoelt en je minder hoeft te verwarmen. Ook vermijd je een vochtig en ongezond klimaat in je woning.

De voordelen van isolatiechips

Zeer licht in gewicht
Makkelijk te verplaatsen
Vochtbestendig
Relatief goedkoop
isolatiechips
schelpenisolatie

Schelpenisolatie

Dit type isolatie is letterlijk een laag schelpen op de bodem van de kruipruimte. Dit natuurlijke, duurzame isolatiemateriaal is ontgonnen uit zee-schelpjes. Let op: bodemisolatie met schelpen houdt vooral vocht vast. De schelpen zorgen er dus voor dat je kruipruimte droog blijft, maar de thermische isolatie is beperkter dan bij EPS-parels en isolatiechips.

Het is belangrijk dat de schelpjes minstens 10 cm boven het hoogste grondwaterniveau uitsteken. Vanwege de manier waarop de schelpen worden gewonnen, het transport en de hoeveelheid schelpen die nodig is, zijn de kosten van isolatie met schelpen in de kruipruimte relatief hoger ten aanzien van de andere isolatiematerialen. Sinds men is begonnen met het gebruik van schelpen in de kruipruimte, zijn er diverse alternatieven ontwikkeld.

De voordelen van schelpen

100% natuurlijk product
Hoge mate in staat om vocht op te nemen
Voor kruipruimtes met hoog grondwater
Geschikt voor lage kruipruimtes

// Bespaar flink op de energierekening

Vraag je offertes voor isolatie online aan!

Na verzending ontvang je binnen 24 uur 3 offertes per e-mail toegestuurd. Beantwoord de eerste vraag om te beginnen!

Wil je meer weten of heb je hulp nodig?

Neem contact op met ons gespecialiseerde team. We adviseren je graag!