=

Gratis offertes vergelijken

=

Specialistisch advies

=

Bespaar met verduurzamen

=

Binnen 24 u je offerte in huis

Dakisolatie

// Dakisolatie draagt bij aan de duurzaamheid van uw woning.

Voordelen van dakisolatie

Door het dak te isoleren wordt het comfort in uw woning aanzienlijk verbeterd waardoor u er per direct profijt van heeft. Vooral in de winter zal er in een geïsoleerd huis aanzienlijk minder warmte worden verspild waardoor uw huis een stuk zuiniger is. Een extra pluspunt is dat dakisolatie in de zomer helpt om de warmte buiten te houden. Met goede isolatie beperkt u de warmteverlies tot een minimum en verhoogt u tevens de energiezuinigheid, en daarmee het energielabel van uw woning. Dit is van directe invloed op uw woningwaarde. Het isoleren van het dak is een relatief kleine ingreep en kan binnen een dag gerealiseerd worden.

Besparing en rendement van dakisolatie

Het isoleren van uw dak levert grote besparingen op. Een van de grootste energie verspillers bij uw huis is een niet geïsoleerd dak. Wanneer het dak van uw woning goed is geïsoleerd kunt u jaarlijks tot honderden euro’s verdienen aan stook kosten én bovendien wordt uw woonsituatie véél comfortabeler. U moet rekenen dat bij een gemiddeld woonhuis dakisolatie al zorgt voor een besparing tot wel 600 euro per jaar. Dit is vergeleken met sommige andere soorten isolatie een zeer grote besparing.

// Voordelig isoleren

Materialen dakisolatie

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor dakisolatie. Wij bieden alleen producten aan die voldoen aan de huidige eisen en waarvan bewezen is dat de kwaliteit ook op langere termijn niet verminderd. Zo heeft u ook op lange termijn profijt van de isolatiewerkzaamheden.

Icynene

Icynene is een isolatiemateriaal. Je spreekt het uit als aicienien. Icynene is een soort purschuim wat zich vormt nadat twee componenten worden samengebracht. Het verschil met standaard purschuim zit in de wijze van opbrengen, namelijk met water in plaats van het hfk’s-houdende blaasmiddel bij purschuim.

Het schuim wordt op de wand of de vloer van je woning gespoten waarna het uitzet. Doordat het uitzet worden alle kieren en naden opgevuld waardoor koude lucht geen kans meer heeft om je huis binnen te dringen.

De voordelen van Icynene

Geen schadelijke stoffen

Product op waterbasis

Hoge isolatiewaarde

Vrijwel geurloos

icynene
minerale wol

Minerale wol

Collectief-Duurzaam werkt met het gecertificeerde partners die minerale wol aanbrengen. Minerale wol heeft gunstige isolerende eigenschappen en kan relatief goedkoop geproduceerd worden. Minerale wol wordt geplaatst aan uw dak en vervolgens afgewerkt met damp-remmende folie. Het aanbrengen van een dampremmende laag heeft tot doel het voorkomen van dauwpunten.

Wanneer er tijdelijk een verhoogde dampproductie plaatsvindt in de ruimte onder het dak zal de hoeveelheid damp niet direct door de constructie heen naar buiten gediffundeerd worden. Deze wordt sterk afgeremd door de dampremmende laag ten gevolge van de hoge U-waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt).

De voordelen van Minerale wol

Gunstige prijs-kwaliteitsverhouding
Akoestische isolatie
Geen uitputting van grondstoffen

Goed vochtbestendig

Timber frame

Collectief Duurzaam werkt met gecertificeerde partners die Timber Frame aanbrengen. Timber Frame is een duurzaam isolatiemateriaal en bestaat voor 80 procent uit gerycled glas. De isolatie wordt aan de binnenzijde van het dak aangebracht.

Voordat de Timber Frame wordt toegepast wordt er een dampremmende folie op de balken van het dak aangebracht, waardoor er een ruimte ontstaat tussen de folie en het dak. Deze ruimte wordt door middel van een slang vol geblazen met Timber Frame. Het materiaal laat zich eenvouding verdelen, waardoor het ook in de hoeken en rondom leidingen volledig opvult. Dit zorgt voor een uitstekende vulling.

De voordelen van Timber frame

Hoge isolatiewaarde
Duurzaam product
Vocht- en schimmelwerend
Optimale vulling
Akoestische isolatie
timber frame

// Bespaar flink op de energierekening

Vraag je offertes voor isolatie online aan!

Na verzending ontvang je binnen 24 uur 3 offertes per e-mail toegestuurd. Beantwoord de eerste vraag om te beginnen!

Wil je meer weten of heb je hulp nodig?

Neem contact op met ons gespecialiseerde team. We adviseren je graag!