=

Gratis offertes vergelijken

=

Specialistisch advies

=

Bespaar met verduurzamen

=

Binnen 24 u je offerte in huis

Zonneboiler

// Haal de warmte in huis met een zonneboiler

Zonne-energie

Een zonneboiler warmt water op met zonne-energie. Dat warm water kan je dan gebruiken voor huishoudelijke taken zoals koken, wassen, douchen, maar bijvoorbeeld ook voor de vloerverwarming of het verwarmen van een zwembad.

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler bestaat simpel gezegd uit een boiler, absorber, warmtewisselaar en een stel collectoren. Deze collectoren nemen de warmte uit de zon op, transporteren dat naar de warmtewisselaar en geven het zo over aan het water. Zelfs als de zon nauwelijks schijnt kan een zonneboiler nog steeds warmte genereren. U zult naast een zonneboiler wel altijd een reservesysteem moeten hebben als u meer warm water nodig hebt dan dat de zonneboiler op dat moment kan opwarmen. Denk aan een HR-ketel.

Soorten zonneboilers

Een van de keuzes die u zult moeten maken tijdens de aanschaf van een zonneboiler is het type dat u nodig heeft. Dit wordt voornamelijk bepaald door uw situatie thuis. Een overzicht van de meest gangbare typen:

Standaard zonneboiler

Dit systeem bestaat uit een simpel voorraadvat van 80 tot 200 liter. Deze moet worden ondersteund door een gewone CV-ketel als u altijd voldoende warm water wilt hebben.

Compacte zonneboiler

Dit type zonneboiler is kleiner en dus geschikt als u beperkte ruimte in huis heeft. Typisch aan dit systeem is dat het geen voorraadvat heeft (in huis), waardoor het dus minder plek in beslag neemt. Ook hier is een vorm van naverwarming nodig.

CV-zonneboiler

Deze zonneboiler kunt u krijgen met vaten van 200 of 300 liter en bevat zijn eigen naverwarmer zodat u aan dit type alleen genoeg heeft.

Zonneboiler-combi

Deze zonneboiler gebruikt u zowel voor het verwarmen van uw sanitaire water als voor het verwarmen van uw verwarmingswater.
zonneboiler

Standaard zonneboiler

compacte zonneboiler

Compacte zonneboiler

cv zonneboiler

CV-zonneboiler

zonneboiler combi

Zonneboiler-combi

// Bespaar flink op de energierekening

Vraag je offertes voor een zonneboiler online aan!

Na verzending ontvang je binnen 24 uur 3 offertes per e-mail toegestuurd. Beantwoord de eerste vraag om te beginnen!

Wil je meer weten of heb je hulp nodig?

Neem contact op met ons gespecialiseerde team. We adviseren je graag!

Inhoud