=

Gratis offertes vergelijken

=

Specialistisch advies

=

Bespaar met verduurzamen

=

Binnen 24 u je offerte in huis

Zonnepanelen plat dak

// Wat is het en hoe werkt het?

Zonnepanelen plat dak

Bent u van plan om zonnepanelen op een plat dak te plaatsen? Dan zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden. Hoeveel zonnepanelen kunt u plaatsen op een plat dak? Welke hellingshoek krijgen de zonnepanelen en hoe groot moet de afstand tussen de rijen zijn? De specialisten van Collectief Duurzaam helpen u daar graag bij!

Waar u op moet letten bij het
plaatsen van zonnepanelen op een plat dak

Allereerst is de hellingshoek een bepalende factor voor uw rendement. De meest optimale hellingshoek is 36 graden. Bij deze hellingshoek ontstaat er namelijk geen verlies van energie. Echter, hoe groter de hellingshoek, hoe meer schaduw er zal ontstaan. Dit resulteert erin dat u minder rijen zonnepanelen kwijt kunt. Het is dus verstandig om een goede afweging te maken tussen het aantal rijen en de gewenste hellingshoek. De minimale afstand tussen de rijen zonnepanelen op een plat dak wordt bepaald door de hoogte van de zonnepanelen en de breedtegraad. Daarnaast is de richting van de zonnepanelen op een plat dak belangrijk. Zonnepanelen die naar het zuiden gericht zijn, zorgen voor het meeste rendement. Met een plat dak kunt u vaak gemakkelijk uw zonnepanelen naar het zuiden richten.

Ook zal u rekening moeten houden met de afstand tot de dakrand. Tijdens een storm komen de sterkste wervelwinden namelijk direct bij de dakrand. Het is dus verstandig om een veiligheidsmarge aan te houden. De vuistregel is dat de afstand tot de dakrand gelijk is aan de hoogte van de geplaatste zonnepanelen. Ten slotte moet u goed letten op de benodigde ballast van zonnepanelen op een plat dak. Deze is afhankelijk van een aantal factoren. U moet bijvoorbeeld letten op de constructie van het bevestigingsmateriaal, hoogte van het dak en de windzone waarin het pand zich begeeft.

zonnepanelen plat dak

Voordelen van zonnepanelen

Binnen 6 tot 8 jaar heeft u uw investering terug
Waardevermeerdering van uw woning
Rendement van meer dan 8% op uw spaargeld
Directe verlaging van uw energierekening
Zonne-energie is goed voor het milieu

// Bespaar flink op de energierekening

Vraag je offertes voor zonnepanelen online aan!

Na verzending ontvang je binnen 24 uur 3 offertes per e-mail toegestuurd. Beantwoord de eerste vraag om te beginnen!

Wil je meer weten of heb je hulp nodig?

Neem contact op met ons gespecialiseerde team. We adviseren je graag!

Inhoud