=

Gratis offertes vergelijken

=

Specialistisch advies

=

Bespaar met verduurzamen

=

Binnen 24 u je offerte in huis

Isolatiekozijnen

// Energie besparen, lagere rekening

Isolatiekozijnen

Energie besparen zorgt voor een lagere energierekening. Goede isolatie is één van de oplossingen om zowel uw energieverbruik als de kosten te verminderen. Door een goede isolatie heeft u in de zomer geen last van warmte in huis en in de winter krijgt de warmte geen kans om te ontsnappen.

U-waarde van kozijnen

De isolatiewaarde of U-waarde van een kozijn wordt uitgedrukt in W/m2K. De U-waarde is afhankelijk van de isolatiewaarde van het raam en het kozijn. In het bouwbesluit 2012 zijn de eisen aan de isolatiewaarde van kozijnen, ramen en deuren aangescherpt. De U-waarde voor nieuwbouw is verlaagd naar 2,2 W/m2K. Hierdoor wordt de kwaliteit van nieuw geproduceerde kozijnen steeds hoger.

Wat isoleert het beste?

De U-waarde van een kozijn is afhankelijk van het gebruikte materiaal, de manier waarop dit materiaal bewerkt is, de plaatsing van het kozijn en de fabrikant. Gemiddeld gezien heeft hout een U-waarde van 2.4, voor kunststof ligt dit tussen 1 en 2 en voor aluminium op 6. Wanneer bij het aluminium kozijn echter gebruik gemaakt wordt van een koudebrugonderbreking kan de U-waarde verlaagd worden tot 1.7 in het beste geval. Kunststof isoleert dus het beste, zeker in combinatie met een dubbele beglazing. Natuurlijk wordt hier uitgegaan van kozijnen die identiek geplaatst zijn.

kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

kunststof kozijnen met houtlook

Kozijnen met houtlook

geisoleerde voordeur

Geïsoleerde voordeur

// Bespaar flink op de energierekening

Vraag je offertes voor isolatiekozijnen online aan!

Na verzending ontvang je binnen 24 uur 3 offertes per e-mail toegestuurd. Beantwoord de eerste vraag om te beginnen!

Wil je meer weten of heb je hulp nodig?

Neem contact op met ons gespecialiseerde team. We adviseren je graag!

Inhoud